Nieuws

Hitteplan

In verband met de hoge temperaturen gaan de vogeldemonstraties en jaagsessies bij stichting Leeuw niet door.
In het Avitorium, waar de vogeldemonstraties worden gegeven, lopen de temperaturen al heel snel op tot boven de 40 graden.
Voor dier én mens is dit niet vol te houden.
Het jagen met de dieren bij Stichting Leeuw is ook niet verantwoord. Ze jagen tenslotte in het wild ook niet op de hete tijdstippen.

Er wordt per dag gekeken of de temperatuur het weer toelaat om een jaagsessie te doen of en vogeldemonstratie te geven.

We geven natuurlijk de dieren ook de nodige verkoeling.
Kijk maar eens op: www.youtube.com/watch?v=ZJJFXEyTTgo&t=2s

Veel gestelde vragen

Om u zo goed mogelijk te helpen hebben we een pagina met veel gestelde vragen gemaakt. Hier vindt u antwoord op de meest voorkomende vragen.
Klik hier op naar de veelgestelde vragen te gaan.

We zijn (beperkt) geopend

Sinds vrijdag 15 mei zijn wij weer open. Omdat we een max. aantal mensen mogen toelaten, kunt u alleen online reserveren.
Klik hier voor het reserveren van een dagkaart of hier voor het reserveren met uw jaarkaart.

Ook kunt u zelf uw jaarkaart verlengen en/of kijken tot wanneer uw jaarkaart loopt.

Maatregelen Coronavirus

Wij blijven open volgens planning. We houden ons aan de adviezen van het RIVM en de gemeente. Wel zullen activiteiten waar veel mensen bij elkaar komen voorlopig niet doorgaan, het gaat dan om de vogeldemonstraties, jaagsessies en maki voeren.

We vragen u ook zoveel mogelijk contactloos te betalen/pinnen.

Lorituin tijdelijk gesloten

Aankomende weken is de lorituin gesloten.
Het verblijf wordt opgeknapt en het gaas wordt vervangen.
Excuses voor het ongemak.

Zodra de lorituin weer geopend is, laten we dit natuurlijk zo spoedig mogelijk weten

Bouw araverblijf

Er wordt hard gewerkt aan het nieuwe ara verblijf. Het oude verblijf is gesloopt en er is ruimte gemaakt voor een prachtig grote nieuwe volière. Er wordt momenteel gewerkt aan een hele grote nep boom waar de ara’s in kunnen klimmen.
De ara’s worden momenteel achter de schermen gehouden bij de tropische kas waar ze lekker warm de winter maanden kunnen doorbrengen.

maquette boom

Hitteplan

24-7

I.v.m. de hoge temperaturen de komende dagen kan het te warm worden voor jaagsimulator sessies bij stichting leeuw en voor de vogeldemonstraties in het avitorium.
Er is dus grote kans dat deze moeten worden afgelast. De tijden staan aangegeven op de grote borden in het park, houd deze dus even goed in de gaten!

SOS Dolfijn niet op het landgoed

Toch geen walvisopvang op Landgoed Hoenderdaell.
Stichting SOS Dolfijn, een natuur- en noodhulporganisatie voor walvisachtigen in de Noordzee, verhuist niet naar Anna Paulowna. De afgelopen maanden is er gekeken of huisvesting van de stichting en de bouw van een nieuwe walvisopvangcentrum op Landgoed Hoenderdaell financieel en operationeel haalbaar was. Hoewel diverse partijen de plannen een warm hart toedragen is het verkenningstraject beëindigd vanwege onvoldoende financiële steun. Voor meer informatie kijk op www.sosdolfijn.nl