Ringstaartmaki’s in actie

Het apeneiland is het leefgebied van de nieuwsgierige ringstaartmaki’s. Deze actieve apen uit Madagaskar zijn echte groepsdieren. Ze maken geluiden naar elkaar en communiceren met hun gestreepte staart. Als ze een wandeling maken, steken ze die in de lucht. Zo kunnen ze elkaar volgen, zelfs als ze in het hoge gras lopen.

Het leukste moment om het eiland te bezoeken, is als de maki’s gevoerd mogen worden. Er worden stukjes appel uitgedeeld aan het publiek en de ringstaartmaki’s komen van alle kanten toegesneld. Ze springen bovenop de bezoekers en eten het fruit uit de hand.

Goede klimmers

Ringstaartmaki’s houden van fruit, maar eten ook bladeren, bloemen en bast van bomen. De apen kunnen op vier en op twee poten lopen en zijn enorm goede klimmers. Ook zitten ze graag in de zon, met hun armen wijd. Dat doen ze met een speciale reden. Aan de binnenkant van hun polsen zitten namelijk geurklieren en als die opwarmen, komt daar een geurtje uit. Daarmee wrijven de dieren over takken, bomen en stenen en vertellen ze aan andere dieren dat zij hier wonen.

 JAN5945Maki

JAN6846maki

JAN8151Maki JAN5952Maki