Welkom

Afgedankte leeuwen, bruine beren uit Bulgarije, vrolijke ringstaartmaki’s, bontgekleurde lori’s en rondspringende wallaby’s. Dierenpark Hoenderdaell laat bezoekers kennismaken met verschillende soorten dieren – waarvan sommige ook vrij door het dierenpark lopen.

Wat Dierenpark Hoenderdaell bijzonder maakt, is dat de dieren en hun welzijn centraal staan. In het park wordt de natuurlijke leefomgeving zo goed mogelijk nagebootst. De dierenverblijven staan in een prachtig uitgestrekt natuurgebied in Anna Paulowna. Dierenpark Hoenderdaell vangt ook regelmatig dieren in nood op en streeft er ook naar ze weer terug te plaatsen in de natuur. Daarom zijn er steeds andere dieren in het park te bewonderen.

Een aap op je schouder
Het apeneiland is het leefgebied van de nieuwsgierige ringstaartmaki’s. Het leukste moment om deze apen uit Madagaskar te bezoeken, is als ze gevoerd mogen worden. Er worden stukjes appel uitgedeeld aan het publiek en de ringstaartmaki’s komen van alle kanten toegesneld. Op de borden in het park kunt u de voedertijden zien.
Kijk hier voor meer informatie over deze dieren.

Opvang voor roofdieren
Op Landgoed Hoenderdaell is ook het opvangcentrum van Stichting Leeuw gevestigd. Hier worden ontheemde katachtige roofdieren tijdelijk opgevangen. Ze worden verzorgd en getraind om uiteindelijk terug te keren naar hun land van herkomst, waar ze in grote omheinde parken een vrij leven kunnen leiden. Om de dieren voor te bereiden op de terugkeer naar hun natuurlijke omgeving worden ze getraind met een jaagsimulator. Lees hier meer over op de website van Stichting Leeuw.  De toegang tot Stichting Leeuw is bij het entreeticket voor het dierenpark inbegrepen.

Felgekleurde vogels voeren
De lorituin wordt bewoond door kleine felgekleurde papegaaien: lori’s. In het wild leven deze vogels in Australië en Indonesië. Bij de ingang van het dierenpark zijn bakjes honingwater te koop die bezoekers op ieder moment van de dag aan de vogels kunnen voeren. Bij binnenkomst in de tuin komen de vogels direct aanvliegen. Lees meer informatie over deze dieren.

Vogeldemonstratie
In het dierenpark wordt van woensdag tot en met zondag een vogeldemonstratie gehouden waarin meer verschillende vogels te zien zijn. Lees hier meer over de demonstratie